Hírlevélre feliratkozom:

Tájékoztatás a hulladékkezelő-telep környezetében történt szél általi kihordással kapcsolatosan

Hír | 2022.02.21

A 2022. január 30-ai, az ország egész területét érintő, sok helyen a 100 km/h-ás sebességet meghaladó viharos erejű szél házakat, autókat tépett szét, fákat döntött ki, sok helyen leállt a vonatközlekedés, az áram és az internet szolgáltatás.

Ez a rendkívüli szélvihar nem kímélte a régiónkat sem, így érintette a hulladékkezelő-telepet is.

A szél ereje olyan mértékű volt, hogy ez egyértelműen havária helyzetet teremtett, melyet megelőzni nem lehet, de az okozott károkat mielőbb helyre kell állítani. Ennek megfelelően azonnal megkezdtük a szél által, a telep szomszédságában elhelyezkedő területekre kihordott hulladék összegyűjtését. 

A kihordott hulladék fajtájánál, összetételénél fogva semmilyen környezeti kárt nem okozott, egyedül a fizikai jelenléte zavaró.

A telep környezetében mezőgazdasági hasznosítású területek vannak, mely területeken ez időben jelentős munkák (pl. talaj előkészítés, vetés, földmunka, betakarítás) nem zajlanak.

A normál erősségű szelek káros hatásainak megelőzése érdekében a telep kerítéssel védett, a hulladéklerakó felületén védőgát és védőháló biztosítja a hulladék szélkihordás elleni védekezését. A gátakat folyamatosan építjük, a védőhálót éppen karbantartjuk.

Berettyóújfalu, 2022. február 15.

Simon Péter sk. ügyvezető

Varga László sk. műszaki vezető