Hírlevélre feliratkozom:

Általános tájékoztató edényzet kiosztásról

Hír | 2019.10.02

- az új típusú hulladékgyűjtő edények lakosság részére történő kiosztásáról -

 

1.     Szelektívhulladék gyűjtőedény

A rendelkezésre álló szelektív hulladékgyűjtést szolgáló edényzetek száma biztosítja, hogy valamennyi ingatlanhasználó azt használatba tudja venni.

Az ingatlanhasználóknak a szelektíven gyűjthető hulladékokat a vegyes hulladéktól elkülönítetten kell gyűjtenie.

Eddig ezt a célt a „sárga zsákos” rendszer szolgálta, melyet mostantól az „edényzetes” rendszer váltja fel. A szelektíven gyűjtött hulladékok köre nem változik, továbbra is érvényben maradnak a korábbi szabályok és az ürítési gyakoriság is. A „sárga zsákok” kivezetésre kerülnek.

Az edényzet és annak használata díjmentes, azért az igénybe vevőknek nem kell fizetni. Az edényzetek tulajdonosa a Debreceni Agglomeráció Hulladékgazdálkodási Társulás, akinek elszámolási kötelezettsége van, ezért az ingatlanhasználó anyagi felelősséggel tartozik az általa átvett edényzet eltűnése, megsemmisülése, megrongálódása esetén.

Az edényzetek kiosztását az önkormányzatok fogják elvégezni, melyről helyben tájékoztatják a lakosságot.

 

2.     Komposztáló edény

A rendelkezésre álló komposztáló edények száma nem biztosítja, hogy valamennyi ingatlanhasználó azt igénybe tudja venni. Éppen ezért az ingatlanhasználók első körben igényeiket jelezhetik - adataik (név és cím) megadásával - az önkormányzatok felé, majd az továbbításra kerül a Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. felé.

Az összesítést követően az ingatlanhasználók értesítést kapnak, hogy az általuk igényelt komposztáló edényt mikor vehetik át. Az átvétel helye a Bihari Kft. Hulladékkezelő telephelye (4100 Berettyóújfalu, 0714/13 hrsz., 47. sz. főút 43-44. km szelvény), az edényzet szállításáról az ingatlanhasználóknak kell gondoskodni. (A komposztáló edény méretei: magasság 110 cm, alsó átmérő 76,5 cm, tömege 6,5 kg.)

A komposztálás során képződő kész komposzt a szolgáltató részéről nem kerül elszállításra, azt az ingatlanhasználó hasznosítja.

 

További információ kérhető a Kft. elérhetőségein.